NIEUWS

IeTee Solutions

Social media tips

Hoe kunt u zichzelf het best beschermen op sociale media?

Graag geven wij wat tips om uw bewustzijn en veiligheid omtrent persoonsgegevens te beschermen. Beperk de hoeveelheid persoonlijke gegevens die u deelt. Plaats dan ook geen informatie die u kwetsbaar maakt, zoals uw adres of informatie over uw schema of routine. Als uw connecties of organisaties informatie over u plaatsen, zorg er dan voor dat de informatie niets bevat wat u niet met vreemden wilt delen. Wees ook altijd voorzichtig bij het plaatsen van informatie over uw connecties. Het publieke internet is een bron aan informatie. Plaats daarom alleen informatie en foto’s waarbij u zich comfortabel voelt. Eenmaal op het internet, altijd op het internet. Wees ervan bewust dat uw informatie op het internet niet zomaar te verwijderen is.

Waar u nog meer op kunt letten:

  • Wees voorzichtig met toepassingen van derden, zoals partijen die entertainment of extra functionaliteiten aanbieden. Vermijd applicaties die verdacht lijken en pas uw instellingen aan, om het gebruik van informatie te beperken, wanneer u toch gebruik wilt maken van deze applicaties.
  • Wees sceptisch! Geloof niet alles wat u online leest. Mensen kunnen onjuiste of misleidende informatie plaatsen over verschillende onderwerpen. Probeer de authenticiteit van de informatie te controleren voordat u eventuele actie onderneemt.
  • Maak gebruik van de privacyinstellingen die de sociale netwerksite biedt. Door uw instellingen aan te passen, kunt u de toegang van bepaalde personen beperken. Houd er wel rekening mee dat websites hun instellingsopties periodiek kunnen wijzigen. Controleer daarom regelmatig uw beveiligings- en privacyinstellingen, om ervoor te zorgen dat uw keuzes nog steeds aan uw wensen voldoen.
  • Maak gebruik sterke wachtwoorden.
  • Controleer privacybeleid van de sociale netwerksite. Sommige websites delen informatie, zoals e-mailadressen of gebruikersvoorkeuren, met andere bedrijven. Dit kan leiden tot een toename van spam.
  • Zorg ervoor dat uw webbrowser altijd is bijgewerkt met de laatste softwareupdates, zodat cybercrimelen geen gebruik kunnen maken van bekende kwetsbaarheden.
  • Maak gebruik van een goede Anti-virus oplossing en zorg dat deze altijd up to date is. Anti-virus software beschermt u tegen bekende virussen. Het detecteert en verwijdert de meeste virussen, voordat zij enige schade kunnen toebrengen.

Bekijk andere artikelen…