NIEUWS

IeTee Solutions

Heeft u ook zoveel verschillende accounts?

In het verleden waren ICT-omgevingen van de meeste bedrijven nog beperkt. Alles was vormgegeven door een lokale serveromgeving. Bovendien hadden eindgebruikers slechts enkele applicaties in gebruik, denk bijvoorbeeld aan het ERP-systeem, veel gebeurde nog op papier. Dat is de afgelopen jaren, en nog steeds, aanzienlijk aan het veranderen.

Bedrijven werken grotendeels digitaal en ICT-omgevingen bewegen hierin mee. Deze zijn veelal hybride (deels op locatie, deels in de cloud), maar ook volledig in de cloud ingericht.

 

Wat is hierbij de uitdaging?

De digitalisering heeft ertoe geleid dat het aantal applicaties is toegenomen, maar ook dat de applicaties van eindgebruikers steeds vaker op verschillende locaties draaien. Dus lokaal of in de cloud. Voorbeelden zijn:

  • Microsoft 365 applicaties, zoals Office, PowerBI en Dynamics 365;
  • Personeelsadministratie en financiële pakketten, zoals AFAS;
  • Grafische pakketten, zoals Adobe Photoshop;
  • Tekenprogramma’s, zoals CAD;
  • Servicedesksystemen, zoals TopDesk.

Door alle losse accounts dient de eindgebruiker telkens opnieuw in te loggen om gebruik te maken van een applicatie. Dit is nadelig voor gebruikers. Het kost tijd, zij moeten veel wachtwoorden onthouden en een beveiligingsrisico is niet uitgesloten, omdat gebruikers vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken voor applicaties.

 

De oplossing

Dit kan op twee manieren worden opgelost. Voor de kleinere organisaties biedt een wachtwoordkluis vaak verbetering. Klik hier voor meer informatie hierover.

Wij kunnen u ook helpen door alle accounts, ook wel ‘’identities’’ genoemd, bij elkaar te brengen naar één bron, een zogenoemde ‘’identity source’’. Dit zorgt er simpelweg voor dat alle applicaties kijken naar één bron waar het account staat, waarmee overal kan worden ingelogd. Vaak is dit de ‘’Active Directory’’. Dit is een soort Microsoft database binnen een netwerk met daarin onder andere alle accounts van de organisatie.

 

Bijkomend voordeel

Bij een indiensttreding heeft een medewerker direct overal toegang toe, maar bij een uitdiensttreding kan de toegang vanaf een centrale plaats worden ontnomen.

Door de raakvlakken van applicaties met de interne bedrijfsprocessen kan dit een complex vraagstuk vormen. IeTee Guard Solutions kan ondersteunen bij het in kaart brengen van deze processen en de beste oplossing voor uw applicaties aanbieden.

Bekijk andere artikelen…