NIEUWS

IeTee Solutions

Online oplichters actiever dan ooit

We werken, door corona, al een geruime tijd steeds meer vanuit thuis. Verbindingen staan de hele dag open en helaas maken internetfraudeurs daar optimaal gebruik van. Phishing, scamming, spoofing; allemaal manieren die cybercriminelen hanteren om bij persoonlijke gegevens te komen.  

Een andere geraffineerde manier van oplichting die een nieuwe trend vormt is oplichting via WhatsApp. Dit jaar is er door cybercriminaliteit al meer dan € 30.000.000 buitgemaakt*.  Alle reden tot alertheid dus.  

Vooral Mkb’ers slachtoffer van cyberaanvallen 

Deze groep ondernemers zijn het vaakst slachtoffer. Maar hoe wapent u zich als ondernemer tegen hackers? Het creëren van een veilige online werkomgeving is hierbij van groot belang. Zorg er allereerst voor dat dat je computer goed beveiligd is. Zorg dat er een anti-spyware, virusscanner en firewall is geïnstalleerd. En kies voor een veilig wachtwoord. 

Online veiligheid volgens IeTee Solutions 

IeTee Solutions biedt de mogelijkheid om een security audit uit te laten voeren. Hierbij wordt er met een frisse én kritische blik naar beveiliging van de ICT -Omgeving gekeken. 

Daarnaast kunt u binnen uw organisatie een phishingtest laten uitvoeren door ons. Het is een perfecte manier om medewerkers bewust te maken van de risico’s van phishing. 

*Bron: AD 

Bekijk andere artikelen…