NIEUWS

IeTee Solutions

Patrick aan het woord

Patrick werkt al ruim 18 jaar bij IeTee Solutions en daarmee kunnen we wel stellen dat hij een grote rol heeft gespeeld bij de bouw van de fundering van het bedrijf. Van dichtbij heeft hij de ontwikkelingen meegemaakt en vorm gegeven.

Hoe het begon
Patrick wilde heel graag in dienst en begon zijn carrière in de IT bij het leger. Daar heeft hij onder andere geleerd dat je door je dienstbaar op te stellen tot de beste resultaten kunt komen. Na zijn dienstplicht is hij in de IT sector gaan werken binnen het bedrijfsleven. Eerst in de rol van systeembeheerder en later meer richting consultancy. Bob Ouwejan (Directeur IeTee Solutions,) werkte destijds in hetzelfde bedrijf als Accountmanager.

Na een zeer turbulente periode binnen dat bedrijf, veranderde de organisatiecultuur daar enorm door een onverwachte fusering. Dat was het moment om zijn horizon te gaan verbreden. Terwijl hij bij een andere firma aan de slag ging, begon Bob voor zichzelf en richtte hij IeTee Solutions op. Door behoefte aan een collega startte hier een nieuwe samenwerking tussen Patrick en Bob. Dit is inmiddels 18 jaar geleden.

IeTee Solutions is een familiebedrijf zonder dat we dezelfde achternaam dragen.

Patrick is gestart als systeembeheerder en nam later meer de rol van consultant bij klanten in. Vervolgens heeft hij het technisch management op zich genomen. Dit proces is heel natuurlijk verlopen.  Hij gaat nog steeds iedere dag met plezier naar zijn werk.

“Veel mensen werken hier meer dan tien jaar. Dit komt omdat er een goede dynamiek heerst, geen dag is hetzelfde. Ik ben heel erg in mijn rol gegroeid en dat geldt ook voor collega’s. Dat moet ook echt matchen. Er werken veel mensen met sterke karakters, we delen dezelfde filosofie en denkwijze ”zo zegt hij.

Patrick heeft in 18 jaar de groei van dichtbij ervaren. Doordat collega’s ook de juiste mindset hebben, groei je vanzelf door naar een bepaalde rol die goed bij die persoon past. Die ruimte is er ook bij IeTee Solutions. Je bent zelf in control.

De kracht van IeTee Solutions, volgens Patrick:

* Vertrouwen en betrouwbaarheid. We kunnen van elkaar op aan. We hoeven niet alles tot in de puntjes vast te leggen;
* Professionaliteit: Er is ontzettend veel kennis in huis. We weten waar we het over hebben, blijven in ontwikkeling door bijscholing en het behalen van de juiste certificaten;
* Samenwerken: Als een team opereren wij, dat horen wij ook terug van klanten en daar zijn we trots op.

Wat we nog niet wisten van Patrick:

* Hij is dol op kerstliedjes (say what??);
* Hij heeft heel veel hobby’, waaronder voetbaltrainer, shaolin kempo , bootcamp en vrijwilligerswerk;
* Als jongen droomde hij er vroeger van om Viking worden. Hij heeft zelfs gesolliciteerd als bijrol van Viking in de film Red Bad. (Daar komt het strijdlustige karakter vast vandaan);
* Je kunt Patrick wakker maken wanneer je in de problemen zit. Wie dan ook. ‘Je mag me altijd bellen ‘is meer dan alleen een uitspraak voor hem;
* Hij zou graag eens een boek schrijven en uitgeven.

Patrick in 5 woorden:

Emphaat,  strijder, oplossingsgericht, professioneel, heeft graag de regie in handen.

Tenslotte stelde we hem de vraag welk ongevraagde advies hij zou willen geven:

“Blijf altijd dicht bij jezelf”.

Dat is een mooie en krachtige boodschap om dit interview mee af te sluiten.

Patrick van Aalst

Bekijk andere artikelen…