NIEUWS

IeTee Solutions

Security: wat als het toch misgaat?

Gehackt worden. Tegenwoordig is het niet meer de vraag óf het gebeurt, maar wanneer. Elk bedrijf kan interessant zijn voor hackers, denk dus niet dat uw organisatie een uitzondering is. En juist omdat hacking moeilijk te voorkomen is, is het cruciaal te weten wat u moet doen als u gehackt bent. Te vaak nog zien we getroffen ondernemingen twijfelen over de te nemen stappen. Er zijn namelijk ook meerdere stappen die u kunt ondernemen, klik hier.

Disaster Recovery Plan

Wat je op zo’n moment nodig hebt is een Disaster Recovery Plan: een handleiding die stap voor stap beschrijft welke acties u, maar ook uw businesspartners moeten ondernemen om zo snel mogelijk weer up and running te zijn. 

IeTee Solutions biedt zo’n Disaster Recovery Plan. Heel systematisch onderzoeken we waar de knelpunten liggen en hoe je ze verhelpt. Welke partij doet wat en hoe schakel je ze in? We maken een inventarisatie van de risico’s binnen uw organisatie en toetsen bestanden en procedures op hun kwetsbaarheid. Het blijft niet bij het identificeren van zwakke plekken; hoe maak je ze sterker (risicomitigatie). Vervolgens doorlopen we test- en onderhoudsprocedures: hoe onderhoud je de ICT-omgeving en hoe test je deze. 

Uitwijkplan

Een kernonderdeel is het uitwijkplan, dat niet alleen essentieel is bij hacking, maar bijvoorbeeld ook bij brand. Het is een noodplan dat aangeeft wat de uitwijklocatie is en waarom daarvoor is gekozen. Het uitwijkplan vereist een inventarisatie van de totale infrastructuur: hoeveel servers staan er, wat doen ze, wat zijn alternatieven. Per applicatie wordt omschreven wat de functie ervan is en hoe bedrijfskritiek deze is. Het uitwijkplan beschrijft ten slotte de stapsgewijze procedure om de uitwijk op te starten en geeft aan hoe snel u weer online kunt zijn. Meer over het Disaster Recovery Plan leest u op onze website, klik hier

Hebben wij u een beetje bang gemaakt? Dat was niet onze bedoeling! Het is ook niet nodig – mits u weet wat u moet doen bij een calamiteit. Het gaat om uw bedrijfscontinuïteit! 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen bij calamiteiten? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!  

Bekijk andere artikelen…