NIEUWS

IeTee Solutions

Waar staan uw gegevens opgeslagen?

Waar staan uw Microsoft 365-bedrijfsgegevens opgeslagen? 

Met regelmaat krijgen wij de vraag van klanten waar hen gegevens worden opgeslagen. Klanten die gebruikmaken van Microsoft 365 kunnen deze informatie over gegevenslocaties van specifieke tenants bekijken via de instellingen van Microsoft 365-beheercentrum.  

Wat is een tenant?  

Een tenant kan worden gezien als een container waarin alle online services van Microsoft 365-bedrijfsgegevens zijn opgeslagen. Wanneer een organisatie gebruikmaakt van een Cloud service van Microsoft, zoals bijvoorbeeld Office 365, wordt in het Windows Azure datacenter een ruimte gereserveerd. Deze ruimte wordt de ‘tenant’ genoemd. Negenennegentig procent van de tenant data van een Nederlandse organisatie wordt in een datacenter in de Europese Unie opgeslagen. Uitzonderingen zijn bepaalde Microsoft 365 toepassingen zoals Sway, deze data wordt in de Verenigde Staten opgeslagen.

Heeft de locatie van uw bedrijfsgegevens een directe invloed op de werkzaamheden van uw gebruikers?  

De voortdurende investeringen van Microsoft in het wereldwijde Cloud-netwerk, de infrastructuur en architectuur van de Microsoft 365-services bieden gebruikers een prettige werkervaring, ongeacht waar de data zijn opgeslagen. U zult dus nooit problemen ondervinden van de locatie, waar uw bedrijfsgegevens staan opgeslagen. Daarnaast hanteert Microsoft strikte maatregelen om uw klantgegevens te beschermen tegen toegang of gebruik door onbevoegde personen. 

Bekijk andere artikelen…