NIEUWS

IeTee Solutions

Einde ondersteuning Windows 8.1

IeTee Guard Solutions beschikt over een team met gecertificeerde systeembeheerders en servicedeskmedewerkers. Met onze dienstverlening zorgen wij ervoor dat ICT-omgevingen altijd en overal probleemloos blijven functioneren. Daarbij hoort het tijdig adviseren over systemen, waarvan de ondersteuning eindigt en dus ‘’End-Of-Support’’ geraken.

End-Of-Support betekent dat een bepaald apparaat of software niet meer ondersteund zal worden.

Belangrijke mededeling over End-Of-Support van Windows 8.1 en Microsoft Server 2012 (R2)

Vanaf januari 2023 is het Windows 8.1 besturingssysteem End-Of-Support. Dit zal niet veel organisaties raken, aangezien dit een besturingssysteem is dat niet vaak meer wordt gebruikt in de dagelijkse praktijk. Een belangrijkere datum is oktober 2023. Dan zal tevens het server besturingssysteem Microsoft Server 2012 (R2) End-Of-Support raken.

Wat merkt u hiervan?

De consequenties van een besturingssysteem die niet meer wordt ondersteund zijn aanzienlijk. Het belangrijkste gevolg is dat de systemen geen updates meer ontvangen. Hierdoor neemt onder andere het beveiligingsrisico aanzienlijk toe.

Hoe is dit binnen uw organisatie geregeld?

Maakt uw organisatie gebruik van één van deze besturingssystemen? Dan is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. De tijd gaat snel en een upgrade van uw systemen kan doorlooptijd in beslag nemen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

IeTee Guard Solutions kan adviseren en ondersteuning bieden bij de upgrade van het besturingssysteem. In deze situatie kunnen de volgende maatregelen worden genomen:

Server uitfaseren: gebruikmaken van een alternatief, zoals de cloud;

Een in-place upgrade geven: upgraden naar een nieuw besturingssysteem, zoals Microsoft Server 2016/2019/2022. Hierbij wordt onderzocht wat de beste wijze is om dit uit te voeren. Een upgrade is in sommige situaties niet mogelijk;

Extended Security Update kopen: updates en support behouden voor 1 of 3 jaar.

Belangrijker nog: wilt u dit niet gewoon consequent en proactief monitoren?

Het tijdig opmerken van grote wijzigingen is belangrijk. Bovenstaande informatie is één van de vele voorbeelden die van belang zijn bij het beheren van de ICT-omgeving. U wilt er immers zeker van zijn dat de systemen die u gebruikt up-to-date zijn, maar bovenal veilig te gebruiken zijn. Vanuit het IeTee Beheer Centrum wordt de apparatuur geüpdate en worden belangrijke ontwikkelingen die impact hebben op uw omgeving tijdig opgemerkt. Wilt u meer weten over de manier waarop wij dit doen? Klik hier.

Bekijk andere artikelen…