NIEUWS

IeTee Solutions

SPAM : Het onkruid van uw inbox

Weleens een berichtje ontvangen met aanbiedingen voor een ooglaser behandeling? Pillen tegen erectieproblemen? Een nieuwe IPhone X voor 50 euro? Een lang verloren neef die geld nodig heeft om u te bezoeken? Misschien zit uw hele inbox vol met dit soort berichten. Iedereen heeft er wel last van: spam. Daarom hier een paar tips op een rijtje om voor eens en voor al van spam af te zijn.

Maak gebruik van een filter

En dan hebben we het niet over de oh zo bekende snapchatfilters, maar een spamfilter. Deze spamfilter zorgt er namelijk voor dat binnenkomende berichten worden gesorteerd en haalt de ongewenste (spam) mails er uit. Hierdoor bespaart u tijd, want u hoeft immers niet zelf al die spam te verwijderen.

Open de spammail niet

Een gratis reis gewonnen naar Australië? Zomaar via de mail? Blijf er van af! Voor de hand liggend, maar een fout die vaak wordt gemaakt is het openen van spammail. Door het openen van de mail loopt u namelijk het risico dat door een code in het bericht de spammer weet dat u de boodschap ontvangen heeft, waardoor u alleen nog maar meer spam krijgt. Daarom dus de spammail nooit openen en direct verwijderen.

Gebruik twee e-mailadressen

Twee is beter dan één toch? Een andere handige oplossing om het aantal spamberichten tegen te gaan is het gebruiken van twee e-mailadressen. Gebruik er eentje voor uw privégebruik en de ander voor forums of andere websites waar u zich voor aan moet melden. Begint het publieke e-mailadres vol te zitten met al die vervelende spamberichten? Dan kunt u gewoon een nieuw e-mailadres aanmaken en laat u het oude e-mailadres vallen als een baksteen.

Meld spam

Is u vroeger verteld dat u niet mocht klikken? Nou, in dit geval mag het wel, lekker klikken. Maak een melding van spam bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Bij meerdere meldingen zullen ze vaak optreden en is de wereld weer een stap dichter bij inboxen zonder spamberichten.

Dit waren een paar tips voor inkomende spam, maar we hebben ook nog een tip voor een ander soort spam: uitgaande spam.

Uitgaande spam?

Even kijken of dit bekend klinkt. Een leuk filmpje van opa openen via Facebook? Helemaal geen filmpje te zien? En nu deelt u zelf ongevraagd dezelfde link met al uw vrienden? Een klassiek voorbeeld van uitgaande spam. Bij uitgaande spam wordt uw e-mail of profiel misbruikt voor het sturen van spam. Een tip hiertegen is het veranderen van uw wachtwoord, wat vaak al goed genoeg is. Zo niet, is het ook een optie een virusscanner te laten draaien.

Dit waren ze dan, de tips tegen spam! Door deze te volgen, hoeft u niet meer elke dag tientallen spamberichten te verwijderen. Heeft u toch moeite om van uw spam af te komen? Dan helpen wij u bij IeTee Solutions graag met antispam!

Bekijk andere artikelen…