NIEUWS

IeTee Solutions

Uw Organisatie Voorbereiden op de NIS2-Richtlijn?

Momenteel is cybersecurity cruciaal. Een term die steeds vaker opduikt, is de NIS2-richtlijn. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in? In eenvoudige bewoordingen is de NIS2-richtlijn een reeks regels van de Europese Unie die organisaties aanspoort om hun computer- en informatiesystemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Verwacht wordt dat er meer duidelijkheid komt in het eerste kwartaal van 2024, maar in dit artikel wordt duidelijk gemaakt wat u ter voorbereiding kunt doen.

Voorbereiden

Hoewel de exacte details van de NIS2-richtlijn nog niet volledig duidelijk zijn, is het slim om vooruit te kijken en uw organisatie voor te bereiden. De richtlijn zal hoogstwaarschijnlijk eisen stellen aan de beveiliging van cruciale systemen en het melden van cyberincidenten.

IeTee Solutions: Uw Partner in Voorbereiding

IeTee Solutions begrijpt dat voorbereiding cruciaal is. Ondanks de onzekerheid biedt IeTee Solutions nu al ondersteuning bij de voorbereiding op de NIS2-richtlijn, namelijk door middel van een beveiligingsonderzoek.

Wat is het beveiligingsonderzoek?

Het Beveiligingsonderzoek analyseert uw systemen en identificeert potentiële risico’s en zwakke punten. Deze worden gepresenteerd in een overzicht op basis van prioriteit en urgentie, zodat uw organisatie gericht actie kan ondernemen.

Onderstaande werkwijze wordt globaal gehanteerd tijdens dit onderzoek:

  1. In het beveiligingsonderzoek wordt een ICT-risicoanalyse uitgevoerd op securityaspecten;
  2. Geconstateerde risico’s worden ingedeeld op basis van waarschijnlijkheid en impact op de organisatie;
  3. Vervolgens worden eventuele risico’s uitgewerkt in concrete verbetervoorstellen voor de organisatie.

Een Stap Vooruit met IeTee

Waarom wachten op de officiële richtlijn als u nu al kunt beginnen met het versterken van uw beveiliging? Het Beveiligingsonderzoek van IeTee biedt praktische stappen om uw organisatie voor te bereiden. Door nu actie te ondernemen, kunt u stress op de organisatie verminderen wanneer de NIS2-richtlijn daadwerkelijk van kracht wordt.


Eerste indruk in een Persoonlijk Gesprek

Wilt u meer weten over uw huidige security-situatie en hoe IeTee Solutions u verder kan helpen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met een van onze professionals. Ontdek hoe wij uw organisatie kunnen versterken en u een voorsprong kunnen geven bij het naleven van de toekomstige NIS2-richtlijn. Samen zorgen we ervoor dat de ICT-infrastructuur van uw organisatie veilig blijft.

Neem bij eventuele vragen contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst! 

Bekijk andere artikelen…