NIEUWS

IeTee Solutions

Microsoft 365 Backup

In ons voorgaande nieuwsbericht hebben wij u geïnformeerd over de back-up van uw ICT-omgeving. Er is echter sprake van een belangrijke kanttekening wanneer u gebruikmaakt van een cloud-oplossing. Microsoft 365 is al enige tijd razend populair. Tegen een vast bedrag per maand beschikt u altijd en overal over de gewenste applicaties en bijbehorende data. Een bijkomend voordeel is: u hoeft nooit meer software op de PC of server te installeren of periodiek updates te laten uitvoeren.

Maar let op!

Maar hoe zit het met uw reservekopie? Maakt u ooit een back-up van uw opgeslagen documenten, foto’s, presentaties etc.? Want ondanks dat Microsoft 365 volledig vanuit ‘de cloud’ werkt en de software automatisch up-to-date houdt, wordt er geen automatische back-up gemaakt van uw persoonlijke en-/of bedrijfskritische bestanden.

Maak kennis met IeTee Guard Solutions

Op dit moment is ‘cloud-to-cloud back-up’ de grote favoriet. De reden hiervoor is de inmiddels populaire migratie naar de cloud. Vanwege Covid-19 en het “overal werken” is dit in een stroomversnelling geraakt. Met behulp van cloud-to-cloud back-up zorgen wij ervoor dat de gegevens die in de ene cloud zijn opgeslagen, naar een andere worden gekopieerd.

Nu horen wij u denken: als de gegevens die in de ene cloud zijn opgeslagen, waarom moet er dan een back-up van worden gemaakt in een andere cloud? Het antwoord is simpel: omdat u anders bij het grote Microsoft 365-platform ‘in-compliant’ bent. U hoeft bij het verliezen van gegevens geen enkele vorm van back-up te verwachten van het populaire Cloud-platform…

Hoe nu verder? Tegen een vast, laag, bedrag per licentie per maand zorgen wij ervoor dat er van uw gegevens, die u heeft opgeslagen in Microsoft 365, automatisch een back-up wordt gemaakt. En niet onbelangrijk: alle data wordt op Nederlandse servers opgeslagen. Ook dat is in verband met de huidige AVG/GDPR regelgeving een belangrijk detail. De online back-up functionaliteit van IeTee Guard Solutions kan bestanden tot wel 7 jaar bewaren. Een geruststellende gedachte nietwaar?

Wilt u meer weten over onze back-up mogelijkheden voor uw organisatie? Klik hier.

Bekijk andere artikelen…